Terug naar overzicht

De 5 leukste padelbanen in Nederland waar niemand over praat

Introductie

Padel: wie kent het inmiddels nog niet? Het spel is in de jaren 60 bij toeval ‘uitgevonden’ in Mexico en de afgelopen decennia immens populair geworden in Latijns-Amerika en Zuid-Europa. In Spanje is padel na voetbal zelfs de grootste sport, populairder dan tennis dus. En de laatste jaren is ook ons land ‘besmet’ met het padelvirus: het is met afstand de snelst groeiende sport van Nederland.

In iedere provincie worden in rap tempo nieuwe banen aangelegd, zowel buiten als binnen. Maar, hoe ziet zo’n padelbaan er eigenlijk uit? Wat kost het aanleggen van een baan? En, wat zijn de leukste padelbanen van Nederland?

Hoe ziet een padelbaan eruit?

Een padelbaan kenmerkt zich door een tennis-achtig veld, omringd met wanden en een hek. Het totale spelveld is 20 meter lang en 10 meter breed, wat een stukje kleiner is dan een tennisveld. Het net deelt het speelveld op in tweeën, met aan beide kanten servicelijnen. Maar wat padel natuurlijk vooral kenmerkt, zijn de wanden om het veld heen. Het achterveld wordt omringt door glazen wanden (vaak veiligheidsglas), en de servicevakken door een metalen hekwerk. Je kunt de wanden gebruiken om de bal terug te slaan. Hierdoor kunnen de rally’s lang en spectaculair worden. Wil je hier mee over lezen? Lees dan ons blog over de spelregels van Padel (HIER LINK).

Wat kost de aanleg van padelbanen in Nederland?

De kosten voor de aanleg van een padelbaan hangt af van een aantal factoren, zoals de fundering, het type gras, de glazen wanden, het hekwerk, de verlichting en uiteraard het aantal padelbanen. Als vuistregel kun je ongeveer tussen de €60.000 en €80.000 euro aanhouden.

Belangrijk onderdeel daarvan is de fundering. Voor een indoorbaan hoeft doorgaans geen nieuwe fundering aangelegd te worden, en dus vallen de kosten aanzienlijk goedkoper uit. Ook als de banen op oude tennisbanen kunnen worden aangelegd, zal de aanleg van de banen wat goedkoper zijn.

De 5 leukste padelbanen in Nederland

Zoals gezegd vind je door het hele land padelbanen. Uiteraard is niet iedere baan hetzelfde. Wat zijn de banen waar je wat ons betreft een keer gespeeld móet hebben?

1. ZUITNL The Sports Community in Etten Leur.

Hier vind je 4 tennisbanen, 4 padelbanen en 1 pickleball-baan op de bovenste verdieping van het complex, onder een uniek transparant dak dat open en dicht kan!

2. Deventer Padel.

Op het middenterrein van ijsbaan ‘de Scheg’ vind je drie padelbanen. De banen zijn overdekt met een tentdoek op zo’n 20 meter hoogte. Geen probleem dus voor hoge lobs!

3. Padel club Nijmegen.

In Nijmegen vind je een aantal prachtig gelegen padelbanen onder een brug. Ook nog eens praktisch, want je blijft droog als het regent.

4. Play Padel Club Zuidas Amsterdam.

Hier liggen 3 padelbanen midden tussen de hoge kantoorgebouwen. Echt een indrukkend gezicht! Een van deze banen is zelfs nog gebuikt tijdens de 2017 WPT van Alicante!

5. Lake Seven Padel in Rotterdam.

Lake Seven ligt op een schiereiland en biedt een prachtig uitzicht op de Zevenhuizerplas. Hier kun je na een potje padel dus ook een duik nemen in het meer!

Stuk voor stuk prachtige locaties om een keer een balletje te slaan. Veel speelplezier! Om padel te spelen heb je een padel racket nodig. Heb je nog geen padel racket en overweeg je er één aan te schaffen?


Padel racket kopen? Klik hier

Terug naar overzicht