Kies jouw padel racket

Over padel rackets

Geven jullie ook advies over bij de aankoop van padel rackets?

Jazeker. We proberen je met de informatie op onze website zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van een padel racket. Het is immers van belang dat je een racket kiest die past bij jou ervaringsniveau en speelstijl. Mocht je er toch nog niet uitkomen, dan helpen we je graag verder. Neem dan contact met ons op via WhatsApp of e-mail.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een padel racket?

Hiertoe verwijzen we je graag naar het volgende blog, waar we uitgebreid ingaan op de keuzemogelijkheden bij het kiezen van een padel racket.

Welk padel racket is het meest geschikt voor een beginner?

Hiertoe verwijzen we je graag naar het volgende blog, waar we uitgebreid ingaan op de keuzemogelijkheden bij het kiezen van een padel racket voor een beginnende padeller.

Wat is het verschil in padel rackets voor mannen en vrouwen?

Padelracket voor dames zijn doorgaans wat lichter dan voor mannen. De meeste rackets specifiek voor dames liggen tussen de 340 en 360 gram, waar het gewicht bij mannen en unisex rackets tot ongeveer 390 gram gaat. Dit omdat mannen doorgaans wat sterkere armen hebben dan vrouwen (uitzondering daargelaten natuurlijk). Onze rackets zijn allemaal unisex.

Wat kost een padel racket?

De prijzen voor padel rackets variëren van grofweg 40 euro tot wel 400 euro. De belangrijkste reden voor het grote verschil in prijs is het materiaal waar het racket van gemaakt is. Eerlijkheidshalve betaal je echter in veel gevallen ook wel voor ‘de naam’. Met andere woorden, voor het feit dat het een bekend merk is. Wij vinden dat een padel racket nooit meer dan 200 euro zou moeten kosten. Rackets onder de 100 euro zijn bijna altijd gemaakt van glasvezel, waar boven de 100 euro carbon (koolstofvezel) als belangrijkste materiaal wordt gebruikt. Racket van glasvezel zijn minder robuust dan van carbon en daarmee dus een minder duurzame koop voor jou als padeller. Glasvezel rackets vind je daarom ook niet terug in ons assortiment. Wij staan voor hoge kwaliteit rackets (altijd carbon), voor een betaalbare prijs.

Jouw bestelling

Bestellen, betalen & bezorgen

Wat zijn de bezorgkosten?

Vanaf 50 euro (inclusief BTW) zijn de bezorgkosten helemaal gratis. Onder de 50 euro reken wij 4,95 euro bezorgkosten.

Hoe werkt het bestelproces?

Op het moment dat je een bestelling op onze website hebt geplaatst, ontvang je daar binnen 10 minuten bevestiging van per e-mail. Zodra wij je bestelling hebben aangeboden bij een bezorgdienst, ontvang je van ons de Track & Trace code per e-mail. Hiermee kun je je bestelling volgen en het exacte bezorgmoment achterhalen. Omdat wij de kwaliteit van onze producten en het bestelproces belangrijk vinden, zul je na ontvangst van de artikelen een e-mail krijgen met de vraag of alles naar wens is geweest, met daarbij de vraag of je een review wil plaatsen. Dat helpt toekomstige klanten weer kiezen. Alvast bedankt voor het nemen van de moeite.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Als je vandaag bestelt, bieden wij jouw bestelling uiterlijk de volgende werkdag aan bij de vervoerder. Zij hanteren een levertijd van een tot maximaal twee werkdagen. Je hebt je bestelling dus binnen drie werkdagen in huis.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben als de bestelling bezorgd wordt?

Wanneer je niet thuis bent op het aflevermoment, probeert de bezorger het pakket bij een van je buren af te leveren. Via een briefje in je brievenbus zie je waar het pakket is afgeleverd. Soms doet de chauffeur de volgende dag een tweede bezorg poging. Als je dan afwezig bent, wordt het pakket bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt afgeleverd, waar je deze op een later moment af kunt halen.

Wat moet ik doen als ik mijn bestelling niet ontvangen heb?

Controleer allereerst de Track & Trace code die je van ons hebt ontvangen. Hier vind je informatie over de bezorging van de artikel. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het pakket bij een van je buren is afgeleverd. Controleer eventueel ook het bezorgadres. Daarnaast kun je nog controleren of je een e-mail hebt ontvangen van de bezorgdienst met informatie over je bestelling. Kom je er daarna nog niet uit? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we met je mee.

Handig om te weten

Over de sport padel

Wat is padel?

Padel is een racket- en balsport die is ontstaan in Mexico en populair is in Spanje en Latijns-Amerika. Het is steeds populairder in europa en vooral nederland en wordt gespeeld op een rechthoekig omsloten veld, of kooi, omgeven door glazen muren en hekken. Het wordt gespeeld met een kleinere racket en een bal die vergelijkbaar is met een tennisbal.

Wat is het verschil tussen padel en tennis?

Padel verschilt van tennis doordat het wordt gespeeld op een kleiner veld en met een kleiner racket. De bal kan ook worden gespeeld vanaf de muren en hekken rondom het veld, waardoor er meer verschillende soorten slagen en tactieken mogelijk zijn en je veel langere rally’s hebt dan bij tennis.

Hoeveel spelers spelen er in een padelwedstrijd?

Een padelwedstrijd kan zowel in enkelspel als dubbelspel worden gespeeld. In het dubbelspel spelen twee spelers aan elke kant van het net, wat betekent dat er vier spelers in totaal zijn. Als je 1 tegen 1 speelt speel je het spel diagonaal van elkaar en je trekt als het ware een lijn door de helft van het veld.

Wat zijn de voordelen van het spelen van padel?

Padel biedt verschillende voordelen, waaronder het verbeteren van de conditie, het vergroten van de flexibiliteit en het verbeteren van de hand-oog coördinatie. Het is ook een sociale sport die kan helpen bij het opbouwen van relaties en het vergroten van het gevoel van gemeenschap. Vaak wordt het dan ook gespeeld door collega’s binnen een bedrijf om zo het teamverband te verbeteren.

Wat zijn de belangrijkste regels van padel?

Enkele belangrijke regels van padel zijn dat de bal één keer mag stuiteren voordat hij wordt teruggespeeld, de bal niet buiten het speelveld mag worden geslagen en dat de serveerder de bal diagonaal moet serveren naar het tegenoverliggende vak. Daarnaast is er een “let” regel, waarbij het spel opnieuw wordt gestart als er een onbedoelde hinder wordt veroorzaakt. De regels worden verder uitgelegd in de blog.

Wat is het verschil tussen heren en dames padel racket?

Als vrouw zijnde houd je bij het kopen van een padel racket vaak rekening met andere eigenschappen van een padel racket dan voor mannen. Dit heeft te maken met het verschil in speelstijl en spierkracht tussen mannen en vrouwen. Het belangrijkste verschil tussen een padel racket dames en een mannen padel racket is het verschil in gewicht. Omdat vrouwen over het algemeen minder spierkracht hebben kan het moeilijker zijn om met een zwaar racket te spelen. Dit kan tevens ook nog voor blessures zorgen. Dames padel rackets zijn daarom een stuk lichter gemaakt dan deze voor heren.