Terug naar overzicht

Verschil padel rackets voor junioren en volwassenen

Verschil padel rackets voor junioren en volwassenen

Padel is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland

Padel is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland. Ook onder de kinderen groeit de sport enorm en is er dus behoefte aan goede rackets voor de jeugd. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een padel racket voor een junior aan wilt schaffen. In deze blog bespreken we de verschillen tussen een jeugd en volwassen racket en geven we je tips voor de beste keuze. 

Verschil padel rackets voor junioren en volwassenen

Voor de junioren is het fijn om een padel racket te hebben waar je makkelijk mee kan spelen. Als kinderen met een volwassen racket zouden spelen zullen ze snel last krijgen van hun pols of armen, maar hoe komt dat precies? Om deze sport te leren is het niet fijn om altijd last te hebben van je pols, armen of schouders. Daarom zijn er speciale rackets gemaakt voor kinderen. Daardoor kunnen de kinderen het spel makkelijker aanleren en is het een stuk leuker.  Maar wat is precies het verschil tussen een padel racket voor kinderen en volwassenen?

Gewicht

Een van de grootste verschillen tussen een padel racket voor kinderen en volwassenen is het gewicht. De spieren van kinderen zijn nog niet heel sterk en hebben daardoor de kracht niet om met een zwaar racket te spelen. Als ze dit voor een lange tijd doen krijg je last van je pols, armen of schouders.

Om dit te voorkomen zijn de junior rackets een stukje lichter gemaakt zodat je hem makkelijker vast kan houden en er makkelijker mee kan spelen. Junior padel rackets wegen tussen de 290 en 340 gram. Padel rackets voor volwassenen wegen tussen de 340 en 390 gram. Dit lijkt misschien een klein verschil maar als je een hele wedstrijd speelt merk je al veel verschil door het gewicht van de rackets. Dus, doordat de kinderen een lichter racket hebben, voorkom je overbelasting en blessures en maakt het het spelen een stuk leuker.

Grip

Over het algemeen zijn de handen van kinderen kleiner dan die van een volwassene. Daarom is het ook logisch dat de grip van een junior racket smaller en kleiner is. Hierdoor kunnen de kinderen het padel racket makkelijker vasthouden en daardoor krijgen de kinderen minder last van hun onderarm. En als de kinderen de grip echt te smal vinden, kan je er altijd nog een overgrip op plaatsen. Daardoor kan je de grip perfect maken. 

Materiaal

Wat je ook vaak ziet bij padel rackets voor junioren is dat het racket gemaakt is van zacht materiaal. Vaak van glasvezel in plaats van carbon. Door glasvezel wordt het racket zachter en makkelijker bespeelbaar. Dit betekent echter wel dat de rackets doorgaans wat minder robuust zijn. Ook is de vorm van padel rackets voor junioren meestal rond. Door de ronde vorm heeft het racket een grotere ‘sweetspot’ en is het daardoor makkelijker te bespelen en kan je de bal op een groter oppervlak raken zonder ‘gestraft’ te worden. 

Dus, ben je op zoek naar een padel racket voor een junior? Dan adviseren wij je om een rond racket te kiezen, van glasvezel, met een gewicht tussen de 290 en 340 gram. Veel speelplezier!

Padel racket kopen? Klik hier

Terug naar overzicht