Terug naar overzicht

Padeltas kopen – Waar moet ik op letten?

Padeltas kopen

Padeltas kopen – waar moet ik op letten?

Wij vinden dat elke padelspeler een goede padeltas aan moet schaffen. Dit zorgt ervoor dat je ten alle tijden alles mee kan nemen naar een training of wedstrijd en zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent. Een goede padeltas heeft in onze ogen meer dan genoeg ruimte, heeft een mooi design en is gemaakt van duurzaam materiaal. In deze blog vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een padeltas en nemen we je mee in de verschillende tussen padeltassen.

Het allereerste aspect waar je op moet letten bij het kopen van een padeltas is of de padeltas genoeg ruimte heeft. Je wilt er immers niet achter komen dat al je padelspullen er niet in passen. Denk daarom vooraf goed na hoeveel padel rackets in de padeltas moeten passen.  Er zijn verschillende formaten padeltassen. In de kleinste padeltas past maar 1 racket, terwijl in de grootste padeltas maar liefst 7 padel rackets passen.

Vaak neem je naast een padel racket ook nog andere padel accessoires mee zoals: padelschoenen, een extra padel racket en padelballen. Het is daarom verstandig om een padeltas te kopen waarvan je zeker weet dat dit past. Ons advies is om een padeltas te kopen waar ten minste 2 padel rackets in kunnen en ruimte over is voor andere padel spullen.

Mooi design

Naast voldoende ruimte is het ook fijn om een padeltas te kopen die een mooi design heeft. Wat een mooi design is en wat niet is uiteraard persoonlijk en kunnen wij niet voor je bepalen. Het valt ons op dat de nieuwste designs van de padeltassen vaak heel veel felle kleuren bevatten. Dit zie je vaak ook terug in hogere prijs

Materiaal

Je kan padel spelen in verschillende weersomstandigheden, daarom is het belangrijk om een padeltas te kopen van materiaal dat geschikt is tegen alle weeromstandigheden. Een padeltas is vaak gemaakt van nylon of van polyester. Beide stoffen zijn erg vergelijkbaar, echter is Nylon duurzamer en volledig waterbestendig. Je raadt het al; als je de keuze hebt raden wij het aan om een padeltas te maken die gemaakt is van Nylon. De padeltas is beter bestand tegen water, gaat daardoor langer mee met als resultaat dat je langer plezier hebt van je padeltas.

Verschillende padeltassen

Er zijn verschillende type padeltassen, namelijk een padel rackethoes, een padelbackpack en een racketbag. In het onderstaand stukje leggen we beide verschillen aan je uit.

Rackethoes

Dit is de meeste eenvoudige padeltas; een padel rackethoes. Deze padeltas is ervoor bedoeld om je padel racket veilg op te bergen als je onderweg bent. Het nadeel van deze padeltas is dat er geen andere spullen in passen. Als je een blik padelballen mee wilt nemen zul je dat altijd op een andere manier moeten doen.

Padelbackpack

De naam zegt het het; deze padeltas heeft het formaat van een rugzak en kan eenvoudig op de rug gedragen worden. Het grote voordel van dit type padeltas is dat het eenvoudig mee te nemen is en dat er vaak voldoende ruimte is voor al je spullen. Deze padeltas beschikt vaak over een apart racketvak (geschikt voor 2 padelrackets) en schoenenvak zodat je je belangrijkste spullen mee kan nemen. Daarnaast is er nog een groot vak voor het opbergen van kleding en bevat het meerdere kleine vakken voor padel accessoires.

Racketbag

Tenslotte de padelracketbag. Dit type padeltas is vaak aan de grotere kant en wordt voornamelijk gebruikt door spelers die fanatiek padellen. Dit komt voort uit dat de professionele padelspelers ook met dit type padeltas spelen. De padelracketbag heeft vaak 1 a 2 racketvakken, een apart schoenenvak en beschikt over een klein vakje voor gadgets en padel accessoires. De racketbag bevat vaak twee riemen waardoor de tas gemakkelijk over je schouder gedragen kan worden. Een racketbag bevat vaak de volgende afmetingen: 60 X 28 X 43 cm.

Prijs padeltas

De prijzen voor een padeltas variëren erg en zijn afhankelijk van het type padeltas. Het goedkoopste type padeltas is de rackethoes; deze is verkrijgbaar vanaf 5 euro. De padelbackback komt hierna; prijzen variëren tussen de 40 en 60 euro. Een padelracketbag is het duurste; prijzen varieren tussen de 50 en 90 euro.

Ons advies

Wij adviseren om een padelbackpack aan te schaffen. Dit type padeltas is iets goedkoper dan de padelracketbag maar heeft vaak wel voldoende ruimte om twee padelrackets, schoenen en accessoires mee te nemen. Wel de voordelen van een racketbag maar niet de prijs. Als je duurzaamheid net zo belangrijk vind als dat wij vinden dat adviseren we de &ERGY Padel rugzak aan je. Deze padel backpack is gemaakt petflessen en daarmee erg duurzaam. Daarnaast heeft het een aparte vak voor rackets en schoenen en kan je voldoende accessoires meenemen.

Bekijk accessoires

Terug naar overzicht