Ons assortiment

Padel racket kopen: welke vorm heb je nodig?

Padel racket kopen? Let op de vorm! De vorm van een padel racket kan rond, druppel of diamant zijn. Een rond racket typeert zich door een groot raakpunt, in het midden van het racket. Met andere woorden: je raakt de bal het makkelijkst goed. Ben je een beginnende padelspeler? Kies dan voor een rond racket.

Bij druppelvormige rackets is het raakpunt wat kleiner en ligt deze wat meer aan de bovenkant van het racketblad. Dit betekent dat het meeste gewicht bovenaan het racket ligt. Kies een druppelvorming racket als je al wat meer padel ervaring hebt of als je bijvoorbeeld op hoog niveau andere racketsporten hebt gedaan. Rackets met een diamantvorm hebben het kleinste en hoogste raakpunt: we adviseren je dit type racket alleen als je zeer gevorderd bent.

Padel racket kopen: materialen

Naast de vorm kan een padel racket ook van verschillende materialen worden gemaakt. Het frame en het speeloppervlak van de meeste padel rackets zijn gemaakt van carbon of glasvezel of een combinatie van beide. Glasvezel is minder robuust dan carbon, wat het racket goedkoper maakt, maar waardoor deze ook eerder kapot gaat. Wij kiezen in al onze rackets voor 100% carbon. Voor het racketblad kun je dan ook nog de stevigheid van het carbon kiezen. Hoe hoger de ‘k’, hoe stugger en harder het oppervlak is. Een hogere ‘k’ betekent meer power (en wat minder controle).

Het gewicht

Tenslotte het gewicht. Het gewicht van een padel racket ligt doorgaans tussen de 340 en 390 gram. Zware rackets geven meer power, maar zijn ook minder wendbaar. Welk gewicht het beste bij jou past hangt af van je speelstijl en van hoeveel kracht je hebt. Voor dames adviseren wij rackets van maximaal 360 gram. Speel je aanvallend en vind je het fijn om veel power te hebben? Ga dan richting de 360 gram. Wil je een wendbaar racket met meer controle, kies dan een racket met een gewicht rond de 345 gram. Voor heren kun je hier plusminus 15 gram bij optellen.

Padel racket kopen?

We hopen dat je goed geholpen bent met de bovenstaande informatie. Neem vlug een kijkje tussen al onze padel rackets.