Terug naar overzicht

Padel racket met diamantvorm – waar moet ik op letten?


Ben je op zoek naar een padel racket dat echt bij jou past? En overweeg je om een diamant racketvorm te kopen? Goed nieuws; in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een padel racket met diamantvorm zodat je daarna een goede keuze kan maken.

Padelracket met diamantvorm

Kenmerken padel racket met diamantvorm

Een padel racket met diamantvorm heeft twee grote voordelen. Het eerste voordeel is de hoeveelheid power die deze racketvorm meegeeft. Dat wordt veroorzaakt door het gewicht en de sweetspot, het gedeelte op het racketblad waarin je de bal ‘goed raakt’. De sweetspot is kleiner dan een padel racket met ronde vorm en geeft daardoor meer power. Het tweede voordeel is dat je bij deze racketvorm waarschijnlijk minder last hebt van trillingen. Dit komt omdat de kern van een diamantvormig racket vaak harder is. Ideaal als je hier gevoelig voor bent. De balans ligt bij deze racketvorm vaak wat hoger in het racketblad, wat wederom zorgt voor wat extra power.

Doelgroep

Het padel racket met diamantvorm wordt gezien als het beste racket voor de gevorderde speler. Met dit type racket spelen dan ook de meeste professionals. Met de juist techniek is het gemakkelijk om een aanvallende speelstijl te hanteren en veel druk te zetten op je tegenstander. Vind je het leuk om ballen uit de kooi te slaan? Dan moet je dit type padel racket hebben. Heb je de techniek nog niet helemaal onder controle? Dan raden we je deze racketvorm niet aan. Door de kleine sweetspot kan het lastig zijn om de bal goed te raken. Een goed alternatief is een ronde vorm of een druppelvorm.

Gewicht

Een druppelvormig padel racket heeft vaak een minimaal gewicht van 365 tot maximaal 375 gram. Het valt daarmee onder de zwaardere padel rackets. Met deze racketvorm ga je voor een aanvallende speelstijl waarbij wat extra gewicht geen kwaad kan.

Materiaal

Het belangrijkste aspect van het racket! Een padel racket kan gemaakt zijn uit drie verschillende materialen: carbon, glasvezel of kurk. Ook komt het voor dat er combinaties worden gemaakt van glasvezel en carbon. Zo bestaan er padel rackets met een carbon racketblad terwijl de rand gemaakt is van glasvezel.

Wij vinden de robuustheid van een racketblad enorm belangrijk en raden daarom altijd aan om een padel racket te kiezen die gemaakt is van carbon. Carbon is het sterkste materiaal van de drie en wordt bijvoorbeeld gebruikt in de F1. Het bestaat uit geperste koolstofvezels, welke sterker zijn dan vezels van glas. Om deze reden gaat een carbon racket aanzienlijk langer mee dan een glasvezel racket. Een carbon padel racket kost misschien €10 tot €20 meer maar gaat langer mee en daarmee is het de investering meer dan waard. Er worden tegenwoordig steeds meer padel rackets gemaakt van carbon omdat leveranciers en padelmerken merken dat rackets dan langer meegaan en klanten tevredener zijn.

Zijn er ook nadelen aan een druppelvorm? Ja hoor! Een druppelvormig padel racket heeft een kleine sweetspot waardoor het lastig is om de bal goed te raken. Wij raden daarom aan om alleen voor deze vorm te kiezen als je +5 jaar racketsport ervaring hebt. Deze racketvorm zorgt voor ontzettend veel power waardoor het gemakkelijk is om met veel druk te spelen. Echter, gaat dit gepaard met wat minder controle. Mocht je nog niet zoveel ervaring hebben dan raden wij je een ronde vorm of een druppelvorm aan.

Conclusie

Met een padel racket met diamantvorm ga je echt voor power. Door de stugheid van het racket en de kleine sweetspot is het gemakkelijk om met veel power te spelen. Ideaal als je een aanvallende speler bent en je tegenstander graag onder druk zet. Wij raden aan om alleen voor dit racket te spelen als je minimaal +5 jaar racketsport ervaring hebt. Door de kleine sweetspot is het racket wat lastiger hanteerbaar. Bijkomend voordeel van het padel racket met diamantvorm; vaak is het racket wat stugger waardoor er minder trillingen doorkomen. Mocht je overwegen om een padel racket met diamantvorm te kopen dan adviseren wij je sterk om een racket te kopen dat gemaakt is van carbon. Carbon is misschien €10 tot €20 duurder, maar is robuuster materiaal en gaat daardoor aanzienlijk langer mee dan bijvoorbeeld glasvezel. Daarmee vinden wij het de investering meer dan waard!

De 4 voordelen

  • Ideaal voor ervaren padelspeler
  • Aanvallende speelstijl
  • Power
  • Minder trillngen


De 2 nadelen

  • Niet geschikt voor de beginnende padelspeler
  • Kleine sweetspot


Padel racket kopen? Klik hier

Terug naar overzicht