Terug naar overzicht

Padel Racket Dames – Wat is het verschil met een mannen racket?


Padel racket dames Kopen? Ook onder vrouwen is padel een populaire sport en daarom zijn er speciale padel rackets ontworpen die beter passen bij vrouwen. Gelukkig kan je daarom nu ook padel rackets kopen voor dames. Maar wat is het verschil tussen een padel racket voor dames en een padel racket voor mannen? In deze blog bespreken we de verschillen tussen dames en mannen padel rackets.

Padel racket dames

Padel racket dames

Het gewicht van een padel racket is van cruciaal belang, vooral voor dames die doorgaans iets minder fysieke kracht hebben dan mannen. Een lichtgewicht padel racket dames is speciaal ontworpen om aan de behoeften van vrouwelijke spelers te voldoen. Het verschil tussen dames- en heren padel rackets is merkbaar.

Het gewicht

Vrouwen zijn over het algemeen iets minder sterk dan mannen. Daardoor is het voor vrouwen een stuk moeilijker om te spelen met een zwaar racket. Een van de belangrijkste kenmerken van een padel racket voor dames is dat het racket een lager gewicht heeft. Dames hebben ook de behoefte aan een racket dat gemakkelijk te hanteren is en hen in staat stelt om snelle bewegingen te maken op het veld. Een lichtgewicht racket vermindert de belasting op de arm en zorgt voor een betere wendbaarheid, waardoor dames hun spel naar een hoger niveau kunnen tillen. Natuurlijk kunnen ervaren dames de voorkeur geven aan een wat zwaarder racket en beginnende heren de voorkeur geven aan een lichter racket. Maar over het algemeen is een padel racket voor dames net iets lichter.

Een padel racket dames weegt gemiddeld tussen de 330 en 360 gram. Een heren padel racket weegt gemiddeld tussen de 350-390 gram. Er zit dus een duidelijk verschil in gewicht tussen een padel racket dames en een heren padel racket. Je kunt het verschil tussen een dames en een heren padel racket herkennen aan de zogenaamde modelnaam, dan staat er op het racket bijvoorbeeld ‘Woman’, ‘Light’ of de letter ‘W’.

Dus in het kort: door het krachtsverschil tussen mannen en vrouwen is een padelracket voor dames iets lichter. Een dames padel racket weegt ongeveer 25 gram minder dan een heren padel racket. En als je op zoek bent naar een dames padel racket, kijk dan goed op het racket naar de hierboven genoemde modelnaam.

Materiaal

Ook in het materiaal van de padel rackets zitten verschillen. Zo zijn bijvoorbeeld de padel rackets voor dames van zachtere materialen gemaakt, daardoor is het staloppervlak en de kern zachter. Kwalitatieve padel rackets zijn gemaakt van carbon en niet van glasvezel. Carbon is een sterk materiaal dat bijvoorbeeld ook gebruikt wordt in F1 auto’s en zorgt ervoor dat het racket langer mee gaat. Om het gewicht van het racket ligt te houden maken leveranciers gebruik van enkellaags carbon. Hierdoor behoudt het racket de robuustheid, blijft het gewicht laag en blijft het fijn om met dit type racket te spelen. Voor mensen die behoefte hebben aan een zwaarder racket, wordt vaak gebruik gemaakt van meerdere lagen carbon. Dit wordt 3K of 8K carbon genoemd.

Ontwerp

Naast de technische aspecten is het uiterlijk van het padel racket ook van belang voor veel dames. Fabrikanten bieden tegenwoordig een breed aanbod aan stijlvolle ontwerpen en kleurenopties om aan de smaak van elke speelster te voldoen. Van strak en minimalistisch tot opvallend en levendig, er is altijd een racket dat de persoonlijke stijl van een dame weergeeft

Padel racket kopen? Klik hier

Terug naar overzicht